Lenke til side om oss Kontaktinformasjon Nyheter Infoside om økonomi Informasjon om pastor Malvind Børresen Informasjon om Pastor Malvind Børresen
 
FOLK TROSSET KULDEN OG STRØMMET TIL HIMMELRIKETS STEVNE I VARANGERNBOTN

Finnmark opplevde en liten kuldetopp søndag 21. februar da kvikkesølvet på gradestokken viste mellom 30 og 40 minusgrader flere steder i øst- Finnmark. Det hindret ikke at et Jesus-fokusert folk, sulten på fellesskap i Den Hellige Ånd, ivrige etter å tjene og lengtende etter mirakler og berøring fra Jesus, kastet seg i bilene sine og kjørte milevis for å ta seg til det lille tettstedet Varangerbotn i Nesseby kommune der Himmelrikets stevne pågikk fra klokken 12.00.

Kulden i vest-fylket var enda verre, men selv om besøkende fra blant annet Karasjok pinsemenighet og fra evangeliesenteret i Karasjok uteble av naturlige grunner, deltok likevel 60-70 personer på det første møtet.
- Frost ute, men varme inne. Et veldig herlig stevne, og et oppmuntrende og gledelig oppmøte på begge møtene, spesielt med tanke på det iskalde været, slo pastor og leder for Himmelriket, Malvind Børresen, fast.
Pastor Børresen kunne glede seg over mange flotte vitnesbyrd fra fornøyde deltakere som ble berørte av Jesus under de 7-8 timene stevnet varte.

Stevnet var delt opp i to møter, og det første pågikk fra 12.00-14.00. Etter det var det middag, kaker og kaffe, noe som pågikk frem til neste møte begynte kl 16.

Storfint besøk

Til dette stevnet hadde Himmelriket fått storfint besøk av den velkjente helbredelsesevangelisten Tom Roger Edvardsen med hustru Solveig, samt deres datter Rakel.
Den omreisende evangelisten, som mer enn gjerne ber for folk på møtene, hadde tatt den lange turen oppover fra Oslo for å dele med seg av sine erfaringer, inspirere og oppmuntre til ta i mot helbredelse og for å personlig betjene mennesker med forbønn.
Edvardsen har tidligere besøkt Finnmark, og gjennom en felles kontakt, Anne Elise Netland Nilsen, ble møtet hos Himmelriket avtalt.
Familien Edvardsen overnattet hos familien Nilsen som også betalte deres reise nordover.
Ekteparet Solveig og Tom Roger Edvardsen
Ekteparet Solveig og Tom Roger Edvardsen

Pastor Malvind
Tom Roger Edvardsen og pastor Malvind Børresen Himmelriket
Pastor Børresen åpnet stevnet og ønsket velkommen ved å dele vers fra Matteus kapittel 8 om at alle våre plager er tatt bort av Jesus, og at Jesus også bar være sykdommer.
(Matt 8,16-17 Da det ble kveld, brakte folk til ham mange som var besatt av onde ånder. Han drev åndene ut med et ord, og helbredet alle som var syke. 17 Slik skulle det bli oppfylt som er talt ved profeten Jesaja:
Han tok bort våre plager
og bar våre sykdommer.)

Pastor Børresen refererte også til Efeserbrevet om at vi ikke har en kamp mot kjøtt og blod, men at vi altså likevel har en kamp. Den er mot makter og myndigheter, mot ondskapens åndehær i himmerommet.
(Ef 6,12 For vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.)

Mye herlig sang og musikk

Etter åpningen ble det mye herlig sang og musikk fra både et team fra Filadelfia Oslo som er på besøk i Vadsø i disse dagene og som ledes av Elisabeth Holm (Ny Generasjon), sammen med sangere og musikere fra Filadelfia Vadsø, og fra lokale gjester ellers i fylket som stilte opp for å frimodig hylle Jesus.
Det tonet mektig og klart i det fine menighetshusets lokaler, og de besøkende sang med og æret Jesus denne iskalde søndagen i februar 2010.

Team fra Filadelfia ledet lovsangen


Anne Christine Hansen fremførte salmer på samisk
Anne Christine Hansen fra Båteng leste salme 23 på samisk, og gav et vitnesbyrd om viktigheten av å kunne leve av Guds ord i frihet, og Svanhild Mikalsen fra Austertana deltok med en flott sang og spilte gitar.

Pastor Jakob Lanto fra Betel pinsemenighet i Tana delte så noen herlige innledningsord som betonet verdien av Guds ord, og etter noen lovsanger til fra det syngende og spillende teamet fra Filadelfia, fikk Tom Roger Edvardsen ordet.

Pastor Jakob Lanto, Betel Tana

Tom Roger Edvardsen, som lørdag hadde besøkt Kautokeino, og som fredag hadde vært i Alta under sin Finnmarks-reise, hadde mange herlige vitnesbyrd å komme med, og fortalte frimodig om hvordan han tok i mot Jesus, og om hvilke under og mirakler han hadde vært med på i sitt liv.

Helbredelsesevangelist Tom Roger Edvardsen

Tom Roger Edvardsen fortalte også at han var glad over å være tilbake i Finnmark, og delte også med seg av profeti over området. Edvardsen viste til flere bibelvers om helbredelse og forklarte at helbredelse ikke skapte problemer men glede i disiplenes omverden. Han betonet at ingen mennesker reagerte negativt på at det skjedde mange under og tegn ved for eksempel Filip. Tvertimot ble det stor glede.


Folk strømmet til den lille kommunen Nesseby (1000 innbyggere) for å høre om Jesus
Velsmakende middag

Etter møtet, kl 14, var det dags for en velsmakende og mettende middag. Wenche Marie Heiberg hadde laget en nydelig kjøttsuppe som virkelig falt i smak hos gjestene, og middagen forsvant som varmt hvetebrød. Heiberg stod selv for alle innkjøp av råvarer og kokingen, og spanderte alt sammen slik at Himmelriket slapp utgifter for dette.
Etter at gjestene hadde fortært middagen, vanket det saft, kaffe og kaker(som besøkende frivilig hadde tatt med seg for å forære arrangørene) og folk så ut til å storkose seg i pausen frem til neste møte.


Gjestene virket storkose seg

Middagen så ut til å virkelig falle i smak


Klokken 16 strømmet folk inn i menighetshuset i Varangerbotn for møte nummer to denne dag, og det ble et møtet som sammen med forbønn for syke pågikk i ca fire timer.
Pastor Børrsen åpnet og ledet også dette møtet, og i tillegg til de musikere og sangere som delte av sitt hjerte på forrige møte, så var også kjøkkenets matansvarlige Wenche Marie Heiberg, sammen med Finn Lindseth, begge fra Tana, fremme og fremførte fengende sang på norsk og samisk (gitar til), og Wenche Heiberg kom også med en appell om å legge sitt liv i Jesu hender og om å oppsøke mennesker for å fortelle de om Jesus.

Wenche Marie Heiberg og Finn LindsethPastor Max Yekee, Filadelfia Vadsø
Fra den afrikanske delen ved Filadelfia i Vadsø innledet pastor Max Boimah Yekee, og han talte om at helbredelse er for alle. At vi har et fantastisk tilbud fra Gud. Pastor Max nevnte kvinnen med blodgang (Matteus 9) som et eksempel på å søke Jesus for helbredelse, og viste til at det Jesus har gjort for en har han gjort for alle.


Vitnesbyrd om helbredelser


Ivrige strømmet deltakerne frem til forbønn

Helrebedelsesevangelist Edvardsen fortsatte under sin preken der han var før middagspausen, med å fortelle mange vitnesbyrd om helbredelser. Han tok også utgangspunkt under prekenen i historien i Markus 2 om den lamme mannen som hadde fire venner som bar han frem til Jesus, og som så seg nødt til å lage et stort hull i taket og fire ned mannen med hele sengen.
Edvardsen betonte at Jesus først tilgav mannen hans synder, og så til at alt var rett stelt med ham, og at helbredelsen ble en del av dette.
Edvardsen forklarte at det ikke var noen tvil om at Jesus vil at alle skal bli helbredet, og gikk grundig gjennom bibelske svar på innvendinger mot dette. Han bad folk ha tid til å vente på helbredelse.


I forbønnskø for mirakel fra Jesus

Julie Tegen Andersen kastet krykka
Under hele stevnet var det et herlig nærvære av den Hellige Ånd, og en god og åpen atmosfære, og da Edvardsen inviterte til forbønn, stilte folk seg i en lang rekke for å få en berøring fra Jesus. Mange vitnet om momentant helbredelse ved forbønnen, og flere gav seg også til kjenne da Edvardsen inviterte til frelse.


Takk til alle frivillige

- Et herlig, intentst og flott stevne med fokusering på Jesus og på hans vilje og evne til helbredelse også i vår tid, oppsummerte pastor Malvind Børresen Himmelrikets arrangement. Flere kom frem for å trykke hånden hans og uttrykke takknemlighet for arrangementet. Himmelriket har hovedansvaret og andre menigheter som blant annet pinesemenighetene Betel i Tana, Filadelfia i Vadsø og Smyrna i Kirkenes bidrar også.
- Jeg vil også rette en takk til alle frivllige som har bidratt på sin måte med å gjøre dette til en festdag innfor Jesu ansikt, avsluttet Børresen, som også fortalte at han var veldig fornøyd med hvordan stevnet etter programnmet ble avviklet.Ved 20-21 tiden på kvelden, etter en hektisk og intens dag, dro de siste delteagende fra menighetshuset i Varangerbotn.

Vi har en følelse av at alle sammen kommer tilbake igjen.
Når Jesus trekker i mennesker blir det ofte gjensvar.

Flere bilder kommer!


Tilbake til forsiden


PS! Du kan som vanlig støtte Himmelrikets kristne virksomhet i Finnmark ved å gi en gave til et av de kontonumrene du ser på bildet under. Vi blir kjempeglade for slikt. Uten disse gavene fra mennesker som deg skulle vi ikke kunne arbeide så intenst for Jesus.
Alle gaver blir brukt av den selvstendige organisasjonen Himmelriket i Finnmark.
Gud velsigne deg!