Lenke til side om oss Kontaktinformasjon Nyheter Infoside om økonomi Informasjon om pastor Malvind Børresen Informasjon om pastor Malvind Børresen
 
Feststemning på Himmelrikets stevne i Varangerbotn - er blitt et av Øst-Finnmarks største kristne stevnerDet var stor stemning da Himmelriket atter en gang arrangerte sitt stevne på menighetshuset i Varangerbotn. Stevnet har nå blitt en av øst-fylkets største frikirkestevner og preges av en deilig og avslappende åndsfyllt atmosfære full av forventninger til hva Jesus vil gjøre i vår tid.
Igjen kom det altså mange lengtende mennesker, noen langveisfra, da organisasjonen Himmelriket Austertana arrangerte sitt tverrkirkelige fellesstevne i samarbeid med flere andre menigheter fra fylket. Arrangementet var også denne gang delt opp i to møter som begge ble avviklet søndag 22 november.

- Dette stevnet har helt sikkert kommet for å bli. Med så mange besøkende og så stor stemning er det klart at det fyller et behov, sier arrangementsleder og pastor Malvind Børresen i en kommentar.
Pastor Børresen fra Himmelriket talte på åpningsmøtet og ledet også det andre møtet.
Himmelrikets stevne kolliderte denne gangen uheldigvis med det årlige "Dugand i Nord", et annet stevne for pastorer og leder i nord-Norge som ble arrangert i Tromsø denne helgen. Også pastor Malvind Børresen var invitert dit, men prioriterte å være i Varangerbotn. Tross denne stevnekollisjonen, andre kollisjoner og en del forfall denne kvelden, kom det denne søndagen likevel totalt ca 100 personer ganske jevnt fordelt med halvparten hver på de to møtene, og dette gjør at stevnet er et av de mest besøkte kristne frikirkestevnene i øst-fylket.
Igjen deltok et antall lokale sangere og musikere, og sammen med talere og gjester fra de ulike menighetene,ble det en skapt en flott feststemning med Jesus i sentrum. Karasjok evangliesenter hadde tatt den 20 mil lange turen med ca 7-8 tilreiste sangere - eks-rusmisbrukere som har funnet hjelp i Jesus og som bor på senteret i vestfylket.
Gjestene i Varangerbotn fikk ta del av festlig sang og musikk og mange oppbyggende og inspirerende gudsord.
Menighetene fra de forskjellige kommunene i øst bidro med spennende innslag.
Filadelfia, Vadsø stilte opp med leder Martin Øynes som ledet det første møtet møtet og innledet det andre. Pastor Max var på stevnet i Tromsø.

Fra Austertana deltok Magnar Andersen med fin solosang, pastor Jakob Lanto fra pinsemenigheten Betel i Tana innledet med å peke på Jesus, og pastor Malvind Børresen fra arrangørorganiasjonen Himmeriket talte. Prekenen handlet om at vi ikke kan gjøre noe uten Jesus. At vi alle må kaste oss helt på ham, og at Jesus kommer til å møte hver og en, oppbygge hver og en, helbrede og opprette hver og en.
Flere lokale gjester var fremme med sang, leste dikt og gav vitnesbyrd denne dagen, blant annet Wenche Heiberg fra Tana, Olaf Harald Lund fra Vadsø, Sissel Eva Bakken Fredriksen fra Smyrna i Kirkenes og gjestene fra evangeliesenteret i Karasjok.
På det andre møtet talte evangelist Tore-Johannes Liljebeck som vitnet om hvordan han selv ble frelst og talte om hvordan vi er kalt til å leve med Gud og ha vår tillit til ham.
Pastor Malvind ledet dette møtet, og på slutten var Wenche Heiberg (bildet over) framme for å synge og invitere til frelse og forbønn for syke. Noen gikk frem for å bli bedt for, andre vitnet om helbredelse de mottok på forrige stevne.

Arrangementet pågikk fra kl 12 til klokken 19.00.
Arrangørene vartet opp med kjøttkaker med poteter, grønnsaker og sallat på middagsmenyen til under markedspris, og serverte igjen kaffe og kaker til etterrett. Søster Svanhild Mikalsen ansvarte for kjøkkenet, og mange benyttet anledningen til mat også for kroppen og koselige samtaler med andre besøkende.

Som vi har skrevet tidligere, så kom ideen til en slik tverrkirkelig sammenkomst i Varangerbotn etter positive tilbakemeldinger og ønskemål fra deltagere på pinsesamfunnets faste påske- og pinsestevner i vår. Dette er to fellesstevner som bruker trekke mye folk.
At så mange skulle besøke Varangerbotn også under disse nyoppsatte stevnene på høsten tyder på stort interesse for slike stevner, og arrangørene Himmelriket opplyser at planen er å forsøke å arrangere slike tverrkirkelige stevner omtrent en gang hver annen måned.
Neste stevne er pga kommende påske og pinse planlagt å arrangeres i februar, to måneder før påsken.


Tilbake til forsiden

Siden oppdateres.