Lenke til side om oss Kontaktinformasjon Nyheter Infoside om økonomi Informasjon om pastor Malvind Børresen Informasjon om pastor Malvind Børresen
 
Rekordmange kom fra øst og vest og fylte opp menighetshuset i Varangerbotn


Det var fullsatt på menighetshuset i Varangerbotn da organisasjonen Himmelriket Austertana arrangerte et tverrkirkelig fellesstevne i samarbeid med flere andre menigheter fra fylket. Arrangementet var delt opp i to møter som begge gikk av stabelen søndag 27 september.

- Fantastisk herlig! Det var pastor Malvind Børresens spontane kommentar da han ved formiddagsmøtets begynnelse kastet blikket ut over alle menneskene som hadde møtt frem.
Børresen hadde glede av å lede stevnet og talte også på begge møtene.
Over 70 personer hadde tatt turen fra øst og vest og de fyllte opp alle stolplassene på huset under formiddagsmøtet. Etter en to timers middagspause deltok omtrent like mange mennesker på ettermiddagsmøtet, og tilsammen var nok bortimot 100 personer innom menighetshuset denne søndagen.

Lokale sangere og musikere bidro, sammen med talere og gjester fra de ulike menighetene, til å gjøre dagen til en veldig fin opplevelse for de fremmøtte. En ekstra spiss på stevnet satte Karasjok evangeliesenter som hadde tatt den 20 mil lange turen med ca dussinet tilreiste sangere. Det er tidligere rusmisbrukere som har funnet hjelp i Jesus og som bor på senteret i vestfylket. Senterets leder Per Kirkeng bidro med både vitnesbyrd og inspirasjon, og det samme gjorde hans finske kone Arja.

Gjestene i det moderne lokalet i Varangerbotn fikk høre mye fengende sang og musikk. Evangeliesentereret fra Karasjok er nevnt. Av deltakere fra østfylket, fremførte Anne-Christine Hansen fra Båteng i Tana en vakker gammel salme på både samisk og engelsk, og hennes mann Håvald Hansen innledet det første møtet med å fortelle om hvordan han ble frelst. Sissel Sommer fra menigheten Smyrna i Kirkenes sang melodiøst om Jesus, og ble akkompanjert av sin mann Vidar på gitar.

Filadelfia, Vadsø stilte opp med leder Martin Øynes som innledet det siste møtet, og pastor Max fra den afrikanske delen av Filadelfia delte også ordet med tilhørerne.

Himmelriket fikk besøk fra Karaskok pinsemenighet også. Pastorparet Tom og Inger Marie Guttorm hadde sammen med flere andre satt seg i biler og tatt turen til Varangerbotn denne søndagen.

Fra Austertana deltok Magnar Andersen og Svanhild Mikalsen med kjente og kjære sanger, begge solo og sistnevnte med gitar, og pastor Malvind Børresen fra arrangørorganiasjonen Himmeriket talte på begge møtene. Først om de to utganger på livet som Jesus underviser om og om redningen i Jesus, og så om tro, mirakler, vekkelse, opprettelse og helbredelse.
På slutten av en dag som gikk altfor fort i følge flere deltagere var det forbønn for syke og mange gikk frem for å bli bedt for.

Det intense arrangementet ble gjennomført på 6 timer inklusive en middagspause på to timer. Arrangørene hadde lapskaus på middagsmenyen og serverte kaffe og kaker til etterrett, og mange benyttet anledningen til mat også for kroppen og koselige samtaler med andre besøkende.
Ideen til en slik tverrkirkelig sammenkomst i Varangerbotn kom etter positive tilbakemeldinger og ønskemål fra deltagere på pinsesamfunnets faste påske- og pinsestevner i vår, to fellesstevner som bruker trekke mye folk. At flere enn på mange år skulle besøke Varangerbotn denne septemberdag for å være sammen i Jesu navn også på høsten, tyder på stort interesse for slike stevner, og arrangørene Himmelriket opplyser at planen er å forsøke å arrangere slike tverrkirkelige stevner en gang hver annen måned.

Tilbake til forsiden

Siden oppdateres.