Lenke til side om oss Kontaktinformasjon Nyheter Infoside om økonomi Informasjon om pastor Malvind Børresen Informasjon om pastor Malvind Børresen
 
Salvet møte på Tana menighetshusLørdag 28 november arrangerte Kautokeino pinsemenighet ved pastor Kristian Turi og Wenche Heiberg fra Tana et ekstra innsatt evangelisasjonsmøte på Tana menighetshus.
Det ble en åndsfyllt stund.
Pastor Malvind Børresen fra Himmelriket var invitert som en av hovedtalerne og det var første gang han talte på dette nye menighetshuset som ble åpnet for ca 1 år siden. Andre talere var Kristian Turi fra Kautokeino, Håvald Hansen fra Tana (innledet), og Tore Turi fra Masi. Lokale sangere som Anne Christine Hansen, Wenche Heiberg og Jaana Valle fra Tana bidro med både solosang og korsang. Organist Stamen Stantchev fra Tana kirke spilte elektronisk piano til.
Møtet ble en fin stund med Jesus i sentrum.

Kristian Turi, som hadde tatt den over 30 mil lange turen fra Kautokeino, talte om å være i Kristus, eller INNE i Kristus, som han betonet at den samiske oversettelsen kunne tolkes til.
- Man ramler ikke ut av Kristus om man faller, sa han, og dro en paralell til Noahs Ark der Noah sikkert snublet og falt mange ganger men likevel var trygg i arken. Kristian Turi vitnet også sterkt om hvordan han tok i mot Jesus og ble satt helt fri fra alkohol. "Den gamle Kristian døde og ble begravet, men en ny Kristian ble født", forklarte han.

Også Håvald Hansen som innledet møtet var inne på samme emne og vitnet fint, sterkt og klart om sin frelsesopplevelse. - Jeg ble ikke skremt av Jesus da min kamerat vitnet for meg, men fikk istedet lyst til å lære å kjenne ham, sa Hansen.
Med seg i bilen fra Masi hadde Kristian Turi invitert Tore Turi som vitnet om hvordan han tok i mot Jesus som i en prosess for over sju år siden. Han talte deretter ut fra åpenbarelsesbokens siste kapittel om hvordan Jesus nå er på vei tilbake og Tore Turi underviste utførlig over ulike temaer i fra de siste versene i boken.

Pastor Malvind Børresen fra Himmelriket Austertana hadde tatt utgangspunkt i det som bibelen forteller er det aller viktigste for Gud; det som skaper en større glede i himmelen enn det som alt finnes over hele menigheten, nemlig det at en synder vender om og kommer hjem til Gud.
- Vi behøver forstå hva som er viktigst for Gud, og vi behøver lære å kjenne hans kjærlighet og nød for mennesker, slik at vi selv får en sterk kjærlighet til andre mennesker og en nød for de, slik at vi forkynner frelse og går frimodig ut for å vinne mennesker. Alt dette kan vi kun få tak i ved å leve nært Jesus, forklarte han. Kristian Turi tolket forøvrig talen til samisk.

Initiativet til dette møtet på Tana Menighetshus denne lørdag kom ved Wenche Heiberg. Hun åpnet også møtet, og bidro med sang og gitarmusikk. Dessuten tolket hun også Kristian Turis tale fra samisk til norsk.


Arrangementet pågikk fra kl 17 til først klokken 21.00 dro gjestene fornøyde hjem.
Men før det hadde arrangørene vartet opp med kaker og kaffe til slutt, og det ble også tid for forbønn.
Tilbake til forsiden


Siden oppdateres.