Lenke til side om oss Kontaktinformasjon Nyheter Infoside om økonomi Informasjon om pastor Malvind Børresen Informasjon om Pastor Malvind Børresen
 
Her er campingvogna og bilen til Olav Johannesen ved Bil og Maskin i Austertana innen avreise. I bakgrunnen Ildtoppen.


Kunstnermalt evangelisasjonscampingvogn
til Evangeliesenteret.

I midten av juli ble pastor Malvind Børresen overraskende oppringt og spurt om han ville våre med og frakte en hånddekorert campingvogn til evangeliesenteret i Karasjok. Vognen skulle videre til Sverre Hellesø i Trøndelag, og skal anvendes til evangelisasjon av Hellesø for evangelisesenteret. Den spesielle vognen er dekorert for hand av kunstner Olav Johannesen Båtsfjord, en av Norges største og mest kjente kunstmalere av maritime motiv. Johannesen har også malt altertavler og andre malerier og til høyre ser vi et maleri som vi finner i Lebesby kirke.

Det var i midten av juli telefonen ringte hjemme hos pastor Malvind Børresen. På tråden var først Sverre Hellesø fra Rørvik i Trøndelag som gjennom kontakt med pastor Jakob Lanto i Betel pinsemenighet hadde fått navnet til Børresen.
Hellesø hadde bestilt en campingvogn, spesialdekorert av Olav Johannesen, og han manglet noen som kunne kjøre vognen til Karasjok. Fra Karasjok til Rørvik, skulle leder for evangelisenteret i Karasjok, Per Kirkeng, frakte vognen. Sverre Hellesø hadde avtalt med Olav Johannesen, kunstmaleren i Båtsfjord, at han skulle ringe pastor Børresen slik at disse eventuelt skulle kunne starte sammen til Karsjok med Johannesens bil.

Nøyaktig slik gikk det til. Olav Johannesen ringte pastor Malvind, og onsdag 15 juli startet begge to på tur på finsk side de ca 23 milene til evangelisenteret i Karasjok. Tross veldig smal vei de første milene i Finland, og tross at det var en vei under utbedring og gjenstand for veiarbeid, foreløp turen planmessig og ved 15 tiden var sjåførene fremme i Karasjok.
På evangelisenteret ble campingvogn-frakterne tatt veldig godt i mot, og fikk både middag, gode samtaler og en omvisning på senteret. En drøy time etter turens ankomst gikk den tilbake til Tana.

Olav Johannesen, opprinnelig fra Lofoten men bosatt i Båtsfjord store deler av året, har brukt fem år på å male vognen, og har opplevd at både vår og vind har angrepet arbeidet og krevd reperasjon og nystart. Men vognen ble til slutt ferdig, og i dag er den i evangelisenterets hender og skal anvendes for evangelisasjon.
Du fnner de fleste dyrearter og fuglearter som er typisk Finnmark malt på vognen, og den gjør sannelig et spesielt inntrykk på veien.Den handdekorerte campingvognen er et spesielt syn.
I fem år har Olav Johannesen malt på vognen.

Tavlen "Guds rike hører sådanne til" i Lebesby kirke er malt av kunstmaler Olav Johannesen fra Båtsfjord.


Avgang Austertana. Strekningen fra Austertana til Karasjok er 230 kilometer.


Tilbake til forsiden


Siden oppdateres.