Lenke til side om oss Kontaktinformasjon Nyheter Infoside om økonomi Informasjon om pastor Malvind Børresen Informasjon om Pastor Malvind Børresen
 


HERLIG SOMMERSTEVNE PÅ SJÅNES 16.18. JULI 2010Helgen 18.-20. juli arrangerte DFES (De Frie Evangeliske forsamlinger, også kalt "frie venner"), sitt årlige sommerstevne på Sjånes i Lebesby.
Representanter fra Himmelriket var også i år på besøk og tok del av et flott fellesskap med mye åndelig god mat, hyggelige brødre og søstre i Kristus og mye god fysisk føde også.


Langveisfarende gjest fra Horten, forstander og predikant Yngvar Pettersen talte denne helgen, og gav de fremmøte meget god åndelig næring. Pettersen, som ble frelst som 12-åring og som har forkynt io over 60 år, hadde tatt utgangspunkt i Efeserbrevet 1: 3-5 og holdt seg mye der under stevnet:

Ef 1:3-5
"3 Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far,
han som i Kristus har velsignet oss
med all Åndens velsignelse i himmelen.
4 I Kristus har han utvalgt oss før verden ble skapt,
så vi skulle stå hellige og feilfrie for hans ansikt.
5 I kjærlighet har han,
av sin egen frie vilje, forut bestemt oss til
å få barnekår hos seg ved Jesus Kristus"

.

Predikant Yngvar Pettersen talte meget godt under stevnet.

I løpet av de tre dagene talte Pettersen meget godt om utgangspunktet for våre liv; en utvelgelse gjort før verden blitt til av Jesus Kristus, og der kall og utvelgelse hører sammen. Pettersen pekte også på barneskapet vi har fått av Gud, og påminnet om at all den herlighet Jesus har, den har vi også del av. Han understreket videre at vi er Guds barn, alle vi som tror på Jesu Kristi navn, og at vi har del av alle privilegier gjennom nåde og nåden alene.
Pettersen var også innom en hel del andre bibelsteder og inspirerte alle med sine bibelkunnskaper, og ramset opp mange vers utenat fra forskjellige passasjer i Bibelen når han underviste.
I tillegg til Yngvar Pettersens frimodige og dype undervisning fikk vi lovsang fra lokale sangvenner, og også sang, gitarspill og tekst fra ekteparet Kjellrun og Harald Aasheim fra Horten.


"Sangvennene" gledet oss alle med frimodighet og ivrig sang.


Gjestene kom fra mange plasser både i Finnmark og utenfor fylket, og det ble mulighet for forbønn for samtlige deltagere. Søndagen var det nattverd, og også det møtet ble avsluttet av bønn, forbønn og vitnesbyrd.
Gode middager ble servert av ivrige frivillige, og lørdagen var det kjøttkaker med poteter og fruktkommpott til dessert. Søndagen var det skinkestek med mye godt tilbehør.


Bjørn Roar Lillevik som er kirkeverge i Lebesby, var selvsagt der og selv om han mener han ser "sint" ut på alle bilder, så var han i virkeligheten veldig glad, og er en hyggelig og oppbyggelig person.

Alt i alt var det en veldig oppbyggelig og flott helg med herlig vær og flott stemning på Sjånes denne gangen også.
Fra fjorårets stevne på Sjånes


Tilbake til forsiden