Oversikt

Velkommen
Pastor Malvind Børresen
Himmelriket
Nyheter
Jesus For Finnmark
Visjoner
Bli Medlem
Hva skjer i Finnmark?
FAQs
Støtt oss!
Send oss en email
Hovedsiden
Flere nyheter
Jesus For Finnmark

Jesus lager stemning i omkledningsrom i Vadsø.


Pastor bad for helt fotballag i Finnmark

Av Himmelrikets utsendte:
Det er tjue minutter til kampstart, og vi befinner oss på Vadsø Idrettspark. Publikum har begynt å ankomme stadion og dommeren er i gang med sin inspeksjon av banen. En journalist fra avisa Finnmarken gransker kameraobjektivet, og det samme gjør en representant fra avisa Varangeren.
Det er stor aktivitet og hektisk stemning. Spillerne på 3. divisjonslaget Norild i byen Vadsø gjennomfører oppvarmingen med stor frenesi. Treneren bjeffer bestemt ut ordrer og spillerne lyder.


Så runger plutselig en ordre fra treneren om å samles i omkledningsrommet, og spillerne haster ned den lille murtrappa og inn i rommet.

Det blir fort fullt liv i omkledningsrommet der ca 20 svette spillere samles sammen med trenere og noen journalister. Det prates og ropes, og spillerne gjør seg klare til kamp. Adrenalinet koker lett allerede. Skoene og leggbeskytterne sjekkes, alt skal være i orden til kampstart. Noen fingrer på draktene sine, og andre strekker ut etter oppvarmingen. Det er som det bruker være før kampstart. Noen journalister gjør seg klare til en vanlig arbeidsdag på fotballbanen.

Men så skjer det noe ekstraordinært.
En mann kledd i dressjakke, svarte bukser, skjorte og slips nærmer seg omkledningsrommet, og i handen har han en stor, svart Bibel. Han stopper opp før han går inn i omkledningsrommet. Det er som om han vil suge til seg den spente atmosfæren.
Og stemningen er både spent og forventningsfull. De rødtrøyede spillerne på Norild skal møte et av Finnmarks beste lag, Hammerfest, nedrykkede fra 2 divisjon. Det er litt nerver, spesielt hos de yngste spillerne.
Så går mannen med Bibelen i handen inn i lokalet.

Spillerne ser litt forundret opp, ropingen og praten avtar, og i løpet av noen få sekunder blir det stille i lokalet. Så griper treneren, som også er spillende kaptein på laget, ordet, henvender seg til spillerne og peker på den dressklette mannen med Bibelen i handen.

- Hør etter! Dette er pastor Malvind Børresen fra Austertana Misjonsmenighet! Han er invitert hit for å be for laget. Vi skal innføre noe som vi har hentet fra NHL i USA. Vi skal ha en pastor som ber for laget vårt og som velsigner oss. Kom igjen; dann en halvsirkel rundt pastoren og gå ned på et kne, og så bøyer vi hodet!
Spillerne gjør sporenstreks som de får beskjed om. På et øyeblikk har de dannet en halvsirkel rundt pastoren, gått ned på et kne, og senket hodet.
Så begynner pastoren å be for dem.

Han starter med å rolig påkalle Gud i Jesu navn. Så velsigner han laget. Han løfter opp spillerne, ber for alle impliserte, og også for publikum. Pastoren ber for sesongen deres. Han ber om at de skal få slippe skader, og om at Jesus skal lege dem fort om de skulle behøve det. Han ber om fair play, om trivsel, om ro, respekt og tålmodighet. Han ber for trenerne, og spesielt for de unge spillerne. At de skal våge å prøve.
I den usynlige åndelige verden kastes alt fra djevelen, - banneord og synd - ut av omkledningsrommet og ut av spillernes liv, og inn proklameres Bibelen, bønn og Jesus. Det skjer naturlig overnaturlig.

Bønnen pågår en stund, og midt under bønnesekvensen, i en pause i en setning, roper den spillende treneren:
- Okay, gutter. Bytt kne!
Spillerne lyder straks, det er uvant å være så lenge på kne.
Pastoren fortsetter å velsigne laget og be spesielt for dagens kamp. Bønnen handler ikke om å vinne, det er underordnet. Formålet med bønnen er å øse velsignelser over spillerne, trenerne og publikum og ære Jesus. På slutten stiger intensiteten, og bønnen avsluttes med et høyt; "Gud velsigne Norild! Amen!".
"-Amen!", lyder et høyt gjensvar fra spillerne som straks reiser seg opp.
Noen av spillerne går bort til pastoren og takker ham. Den spillende treneren kommer også bort og tar han i hånden og takker ham for at han stilte opp. En av journalistene nikker høflig og smilende.

Så er denne delen av oppladningen for spillerne på Norild i Vadsø i Finnmark over.
Det råder en ro, hvile og fred i omkledningsrommet. Samtidig som fokuset er skjerpet.
Pastoren lemner omkledningsrommet. Oppdraget er utført. Navnet Jesus henger mektig og påtagelig over området.


Spillerne har nettopp fått forbønn, og de to lagenes spillere stiller seg opp for å gå ut til kampen sammen.

Brev fra treneren etter kampen

"Jeg vil takke deg for at du møtte opp og gav guttene og meg en fin opplevelse rett før kampstart.

Jeg kjente selv at jeg ble roligere i kroppen, samtidig som jeg ble mer forkusert på oppgavene jeg hadde framfor meg.
Håper du kan stille opp på andre hjemmekamper også, men du har jo fotballkarriere selv du må tenke på, så jeg forstår om du ikke har tid.

Om du derimot skulle ha tid, så har vi neste hjemmekamper nu til helga, både lørdag og søndag. Håper du kan stille opp da også. :)"


Klare til kamp